Kverneland varaosat on tehty kestämään

minusta
Blogi maanviljelystä ja maataloudesta

Kotimainen ruoantuotanto on tärkeä osa jokaisen maan ruoantuotantoa, mutta myös identiteettiä. Jokainen maa tuottaa erilaisia raaka-aineita ja käsittelee ja jatko jalostaa niitä eri tavoin, kulttuuriperinteensä mukaan. Kun erimaalaiset ihmiset tapaavat, puhe kääntyy usein ruokaan, mikä on tyypillinen ruoka millekin maalle ja minkälaisia traditioita sen nauttimiseen liittyy. Syödäänkö illallinen viideltä, kuudelta vai kahdeksalta ja syödäänkö oman perheen kesken vai laajemman perhe- ja ystäväpiirin kesken. Ruokaan ja sen tuottamiseen liittyy paljon tunteita, mutta maanviljely, maatalous ja kotimainen ruuantuotanto ovat tärkeä osa kulttuuria ja monelle myös elinkeino. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Kiinnostaako sinuakin maaseudun elämä, maatalous ja maanviljely, sekä minkälaisia tuotteita maatiloilla tuotetaan? Tervetuloa ja muista myös jättää kommenttisi aiheesta!

Haku
Kategoriat

Kverneland varaosat on tehty kestämään

24 March 2022
 Kategoriat: , Blog


Maatalouden täyden potentiaalin hyödyntämisessä on kyse liiketoiminnan kasvattamisesta ja kehittämisestä, ei vain sadon tai karjan vaan myös voiton kasvattamisesta. Laadukkaat tulokset edellyttävät oikeita ideoita ja laitteita. Tämän kertaisessa blogi kirjoituksessa perehdymme hieman Kverneland merkin tuotteisiin. Kverneland on tunnettu norjalainen maatalouskoneiden ja niiden varaosien valmistaja. Kverneland niittokone on rulla- tai pyörivä leikkuri, joka leikkaa eli niittää ruohoa tai muita maassa kasvavia kasveja. Niitto on termi viljakasvien sadonkorjuulle esimerkiksi niittokoneilla sekä puimureilla. Niittokoneet ovat yksi taloudellisesti tärkeimmistä työvoimaa säästävistä keksinnöistä.

Nykyaikainen niittokone on monipuolinen kone, joka on suunniteltu korjaamaan tehokkaasti erilaisia viljakasveja. Nimi johtuu siitä, että se yhdistää neljä erillistä sadonkorjuutoimintoa - niiton, puinnin, keräilyn ja siivilöinnin - yhdeksi prosessiksi. Pellolle jätetty olki koostuu sadon varresta ja jäljelle jääneistä lehdistä, joissa on vain vähän ravinteita: olki joko pilkotaan, levitetään pellolle ja kynnetään takaisin tai paalataan kuivikkeeksi sekä rehuksi karjalle.

Suurempia niittokoneita tai leikkureita käytetään pääasiassa ruohonleikkaamiseen heinää tai säilörehua varten, ja ne sijoittavat leikatun materiaalin usein riveihin, joita kutsutaan kouruiksi. Niittokoneita käytetään myös viljakasvien leikkaamiseen. Ennen koneellisten niittokoneiden keksimistä ja käyttöönottoa ruoho- ja viljakasvit leikattiin käsin viikatteilla tai sirpeillä. Onneksi nämä ajat ovat takanapäin ja tarjolla on useisiin eri tarpeisiin sopivia niittokoneita.

Kverneland varaosat ovat helposti saatavilla jälleenmyyjiltä

Norjalainen Kverneland on tullut tunnetuksi laadukkaiden maatalouskoneiden valmistajana. Myös laadukkaat koneet tarvitsevat kuitenkin joskus huoltoa sekä varaosia. Oli maatalouskoneesi minkä tahansa merkkinen, kannattaa se huollattaa merkkiin erikoistuneessa liikkeessä. Kverneland varaosat sekä laitteiden huolto suositellaan siis hankkimaan valtuutetulta jälleenmyyjältä, joita Suomessa on useita. Maatalouskoneiden käyttökausi on useimmiten suhteellisen lyhyt, joten on sitäkin tärkeämpää, että koneet ovat priimakunnossa ja toimivat luotettavasti silloin, kun niille on tarvetta. Eri työkoneiden huoltamiseen on tarjolla tarkat ohjeistukset. Kverneland tarjoaa ohjeet jokaisen laitteen kunnossapitoon, jotta maatalouskoneesi pysyy kunnossa myös kausihuoltojen ulkopuolella. Koneet tulisi laittaa kuntoon kevättalvella ennen kasvukauden alkamista. Kverneland varaosat on tehty kestämään, joten alkuperäisosien sekä kulutusosien vaihtoväli on pidempi.E-P:n Kone ja Tarvike Ky tarjoaa laajan valikoiman varaosia maatalouskoneisiin.